دیجیتال مارکتینگ در واقع به کسب و کارها کمک می کند تا با استفاده از بسترها و ابزارهای مختلف، بازاریابی محصول و خدمتشان را انجام دهند. این بسترها شامل وبسایت، شبکه های اجتماعی، اپلیکیشن ها و هر ابزار دیگر دیجیتالی است. گستره فعالیت تیم دیجیتال مارکتینگ از جلب توجه مشتری، تا آخرین مرحله که دریافت خدمت یا محصول هست، برنامه ریزی و در فضاهای آنلاین اجرایی می شود. جالب این جاست که این حوزه شغلی شامل مباحث و حوزه های مختلفی ازجمله بازاریابی، برنامه نویسی، طراحی گرافیکی، برنامه ریزی، روانشناسی مخاطب، تولید و مدیریت محتوا و…. می باشد.
در ادامه برای آشنایی شما با مسیر شغلی وشرح تبدیل شدن به یک کارشناس و متخصص در این حوزه از مسیر کارآموزی دیجیتال مارکتینگ، سعی کرده ایم تا تمام جزئیات و نکات مورد نیاز را به اندازه نیاز برای شما توضیح دهیم. اگر با مطالعه این راهنما هنوز دچار سردرگمی هستید و در انتخاب این شغل مردد هستید می توانید برای ما کامنت بگذارید و یا از مشاوره شغلی گلرن استفاده کنید.
یک کارآموز دیجیتال مارکتینگ تا زمان تبدیل شدن به یک کارشناس مسیر پر پیج و خمی را پیش رو دارد تا بتواند با استفاده از ابزارهای دیجیتال تمام یا بخشی از فعالیت های بازاریابی آنلاین یک شرکت را انجام دهد.
در طی مدت کارآموزی بهتر است روی بخش های اصلی این حوزه شغلی نظیر تدوین استراتژی محتوا،تجزیه و تحلیل رفتار کاربران در اپلیکیشن یا وبسایت، کشف و ارزیابی آخرین فناوری های دیجیتال، جذب مشتریان بالقوه، افزایش ترافیک در فضا ی وب و اپلیکیشن، بازاریابی ایمیلی، تبلیغات رسانه های اجتماعی تمرکز کنید.
اگر سری به وبسایت های استخدامی ایرانی زده باشید اکثر شرکت هایی که از مسیر کارآموزی به دنبال جذب نیرو هستند، انتظارات تقریبا یکسانی از نیروی کار در شغل دارند. که البته گاها به خاطر برخی از انتظارات بیش از حد ازیک کارآموز و نداشتن مسیر رشد و آموزشی مشخص، موفق به جذب نیروی دلخواه خود نمی شوند. اما در حالت کلی برخی از توانمندی ها را به عنوان پیش نیاز و برخی دیگر نیز به عنوان امتیاز لحاظ می کنند، که ما کسب تعدادی از آنها را برای ورود به این شغل شدیدا توصیه می کنیم.
درک درست از ماهیت کسب و کار، برنامه بازاریابی و مدل کسب و کار
شناخت و توانایی تحلیل رسانههای دیجیتال نظیر اینستاگرام، لینکدین و …
آشنایی با سیستم های مدیریت محتوایی نظیر وردپرس
توانایی گزارش دهی به مسئول مستقیم خود
پاسخ دهی به مشتریان در رسانههای دیجیتال
آشنایی با سازو کار فروشگاههای اینترنتی و افزونه های ضروری نظیر ووکامرس
آشنایی با اصول اولیه بازاریابی ایمیلی یا ایمیل مارکتینگ
آشنایی و درک درست از اصول بهینه سازی محتوای برای موتور جستجوی گوگل یا همان SEO
تسلط کافی به زبان انگلیسی(شنیدن و خواندن)
درک درست از پرسونا و مشتری و بازار هدف
مجددا این نکته را یادآوری می کنیم که به عنوان کارآموز دیجیتال مارکتینگ لزوماً نیازی به کسب تمامی مهارت ها فوق ندارید. اما داشتن هرکدام از آنها شانس شما را در رقابت با سایرین برای کسب موقعیت های شغلی متناسب، بالا می برد. در این مورد دقیقتر در ادامه توضیح میدهیم.
ما با بررسی روند جذب نیرو در شرکت ها و همچنین از طریق صحبت با مدیران سازمان ها متوجه شده ایم که تقاضای نیرو برای شغل دیجیتال مارکتینگ روز به روز زیاد تر می شود و کسب و کارهای بیشتری در این حوزه اقدام به تیم سازی و جذب متخصص می کنند.
نکته جالب دیگر اینکه با توجه به روند پر سرعت دیجیتالی شدن، دورکاری و کارهای پروژه ای این شغل از شرایط خاصی برخوردار است و این موضوع می تواند به ورود راحتتر و مطمئن شما به بازار کار کمک کند.
با توجه به اینکه این حوزه در دنیا به صورت دائم در حال به روز شدن است و شرکت ها از ابزارها و متد جدیدتری استفاده می کنند،باعث می شود که یک کارشناس دیجیتال مارکتینگ همواره در حال توسعه دانش و تخصص خود باشد و از تکرار و یکنواختی فاصله بگیرد.
همانطور که قبل تر اشاره کردیم، مسیر شغلی شما برای ورود به این رشته می تواند از کارآموزی دیجتیال مارکتینگ شروع شده تا پس از فراگرفتن مهارت های لازم و کسب حداقل تجربه مورد نیاز بتوانید کم کم تبدیل به یک کارشناس دیجیتال مارکتینگ شوید.
در ادامه راه می توانید در برخی از حوزه های پرطرفدار این شغل عمیق تر شوید و با افزایش سطح مهارت خود به متخصص آن حوزه خاص تبدیل شوید.
با توجه به اینکه کارشناس دیجیتال مارکتینگ با استفاده از ابزارها و استراتژیهای مناسب در فضای دیجیتال، همواره با استفاده از محتوا و تبلیغات جذاب، به برندسازی، فروش محصولات و علاقهمند کردن مشتریهای هدف کمک می کند، نقش مهمی در هر کسب و کار و تیم بازاریابی ایفا می کند.
بعد از کسب تجربه کافی و متخصص شدن در یکی از حوزههای شغلی دیجیتال مارکیتنگی (که بین ۱ تا ۳ سال زمان خواهد برد)، می توان درآمدی بین ۱۰ تا ۱۵ میلیون تومان (البته در سال ۱۴۰۰) برای یک دیجیتال مارکتر متصور بود. البته در شروع کار به احتمال زیاد با درآمد پایه اداره کار(در سال ۱۴۰۰ و در شهر تهران چیزی بین ۳-۴ میلیون تومان) وارد این شغل خواهید شد و در طول سال میتوانید افزایش درآمد را با گرفتن ارتقای شغلی و انجام پروژه های مختلف به سرعت تجربه کنید.
با توجه به اینکه موج آنلاین شدن فعالیت های بازاریابی کسب و کارها بسیار زودتر از ایران، در کشورهای پیشرو شروع شده و تعداد زیادی از کسب و کارها در این زمینه به رشد بسیار خوبی نیز رسیدهاند، برای کسایی که بخواهند بعنوان کارشناس دیجیتال مارکتینگ جنرالیست(عمومی) خارج از ایران کار کنند،
موقعیت های شغلی محدودی وجود داره(البته برخلاف ایران!) و بهتر است شما در یک یا دو حوزه خاص متخصص شوید تا چنانچه قصد مهاجرت یا انجام پروژه های خارج از کشور را دارید، بتوانید جایگاه شغلی مناسبی برای خود کسب کنید.