راهنمای غلبه بر استرس در مسیر یافتن شغل و رسیدن به اعتماد به نفس

راهنمای غلبه بر استرس در مسیر یافتن شغل و رسیدن به اعتماد به نفس

فهرست مطالب

۵ استراتژی برای کاهش نگرانی و استرس در فرایند جستجوی کار 

اگر تا به حال برای مصاحبه رفته و تجربه اش کرده باشید، می دانید که اضطراب و استرسش واقعی است. قبل، حین یا بعد از جلسه ممکن است حسی فراتر از خشم یا عصبانیت سراسر وجودتان را فرا بگیرد که می تواند منجر به احساس درماندگی و افسردگی در شما بشود. راهبردهایی وجود دارد که منتی ها می توانند برای غلبه بر اضطراب و استرس شغلی با آمادگی و مراقبت از خود به کار گیرند. که مختصر و مفید در ادامه آورده ایم. قطعا این روش ها برای همه جوابگو نیست و گاهی ممکن است نیاز به کمک مشاور و متخصص برای غلبه بر این موقعیت (که به نظر ما کاملا موقتی است) پیدا کنید.

استراتژی شماره 1: منابع جانبی استرس را محدود کنی

در گام اول شما می توانید با خلاص شدن از شر عوامل و محرک های استرس زا در فرایند جستجوی شغل مانند دیر رسیدن، اضطراب در جلسه مصاحبه را کاهش دهید. زودتر به محل شرکت بروید که هم فضا را کمی بررسی کنید و هم اینکه به خاطر ضیغ وقت ضربان قلبتان تند تند نزند! حتی اگر جلسه تان آنلاین باشد هم بهتر است، چند دقیقه قبل وارد لینک شده تا اگر مشکلی هم وجود دارد سریعا به نماینده شرکت اطلاع دهید که پیش از جلسه حل شود. با اینکار از احساسات تحریک‌کننده‌ای که ممکن است در هنگام دویدن، برخورد با ترافیک، قطعی اینترنت، خرابی سیستم، یا پیدا نکردن جای پارک ایجاد شود، جلوگیری کنید. سپس به خودتان زمان بدهید تا وقتی به محل رسیدید کمی تمرکز کنید(اصطلاحا ریکس و مدیتیشن کنید: نفس عمیق بکشید و یا با خودتان صحبت کنید!). 

استراتژی شماره 2: یادگیری هدفمند را یاد بگیرید، نیاز نیست جامع و کامل باشید.

یادگیری هدفمند و کارآمد با یادگیری جامع و زیاد یکسان نیست. برخی از منتی ها سعی می کنند همه چیزهایی را که تا به حال در برنامه منتورینگ نیاز داشته اند را به طور کامل یاد بگیرند و این کار با توجه به زمان محدودی که داریم عملی نیست. عادات مطالعه کارآمد و یادگیری هدفمند شامل یادگیری موضوعاتی است که می دانید بازار کار یا آن شرکت خاص بدان ها نیاز دارد.

دوری از  یادگیری مفاهیم دشوار و نامفهومی که برای شما گیج کننده هستند، و مهمتر از همه، شروع و برنامه ریزی روزها یا هفته ها قبل از یک جلسه مصاحبه نه فقط چند ساعت مانده به آن بسیار به کاهش استرس و اضطراب شما در مسیر پیدا کردن شغل جدید کمک کننده است. هرچه برنامه و روال کار شما بهتر باشد، اضطراب کمتری را در طی این مسیر تجربه خواهید کرد. اگر تا آخرین لحظه کار را به تعویق انداخته اید، ممکن است احساس عدم آمادگی، ضعف اعتماد به نفس و اضطراب کنید که اگر این حالات را حس نکنید انسان نیستید!

استراتژی شماره 3: بدانید چه هدف و انتظاری از خودتان دارید

به قدر کافی جستجوی موثر انجام دهید و از منتور خود در مورد مسیر شغلی و انواع سؤالاتی که در در جلسه مصاحبه ظاهر می شوند سؤال کنید. اگر منتظر چند گزینه و حالت خاص هستید، مواجهه با یکسری سؤالات جدید می تواند اضطراب آور باشد. این اطلاعات به شما کمک می کند که برنامه منتورینگ و آماده سازی شغلی خود را به گونه ای اختصاص دهید که انرژی زیادی را صرف اصولی نکنید که درصد کمی از نیاز بازار کار را تشکیل می دهد.

 متناسب با هدفی که دارید، تسک هایی را در شرایط محیط کار شبیه سازی شده به شکل جدی انجام دهید. هرچه بیشتر بتوانید اطمینان حاصل کنید که آماده به کار هستید، قطعا اعتماد به نفس بیشتری خواهید داشت. و جالب است بدانید هرچه اعتماد به نفس بیشتری هم داشته باشید، استرس و اضطراب کمتری را تجربه می کنید. و آرامشتان را به رخ بقیه می کشید.

استراتژی شماره 4: برای موارد غیرمنتظره برنامه ریزی کنید

اگر با شرایطی مواجه شدید که واقعاً انتظارش را نداشتید، از قبل بدانید که چگونه با آن برخورد کنید. به یاد داشته باشید که بهتر است بیشتر تمرکزتان را برای شرایطی که اگر اتفاق افتادند می دانید چگونه با آنها مواجه شوید بگذارید، تا اینکه زمان زیادی را صرف موضوعاتی کنید که شانس و زمان زیادی برای غلبه بر آنها ندارید. وقت خود را در جایی بگذرانید که بیشترین احتمال را برای کسب موفقیت را دارید. 

مثلا اگر سطح زبان قابل قبولی ندارید و در شرایط شغلی و جلسه مصاحبه، احتمال می دهید شخص مصاحبه کننده روی این موضوع تاکید زیادی کند، در زمان اندک باقی مانده به جلسه مصاحبه شروع به یادگیری عجله ای زبان نکند. در این شرایط اگر حداقل مهارت لازم زبانی را هم داشته باشید، و در سایر بخش های مصاحبه خوب ظاهر شوید، شرکت به شما فرصت افزایش مهارت های زبانی تان را در آینده خواهد داد.

استراتژی شماره 5: عملکرد خود را دایما ارزیابی کنید و آن را بهبود دهید

ممکن است این مرحله را فراموش کنید. با این حال، زمانی می توانید نتایج عملکرد خود را ارزیابی کنید، که زمان کافی صرف ارزیابی عملکرد خود کنید. با این کار خواهید فهمید:‌چه کاری را خوب انجام داده اید؟ چه کاری را می توانید بهتر انجام دهید؟ آیا استراتژی و مسیر یادگیری شما جواب داده است؟ آیا به استراتژی مصاحبه و روش جستجوی کار در برنامه منتورینگ شغلی خود پایبند بودید؟ بر اساس پاسخ هایی که به این سوالات می دهید، برای فرصت شغلی بعدیتان برنامه ریزی کنید!(بله. به هرحال پیدا کردن کار غیرممکن نیست. اما قرار نیست همان اولین شرکت استخدام شوید یا حاضر به همکاری باشید)

در نهایت بدانید هیچ دستورالعمل جادویی برای غلبه بر اضطراب و استرس در حین پیدا کردن کار وجود ندارد. خشم، نگرانی، ناراحتی، خوشحالی و… احساساتی طبیعی هستند و در آماده سازی هرچه بیشتر شما برای موقعیت های شغلی بهتر کمکتان می کنند(پس اصلا نگران از دست دادن یک فرصت شغلی به ظاهر عالی نباشید). با آمادگی خود را برای موفقیت بیشتر آماده کنید. اگر راهنمایی‌ها و استراتژی‌های بیشتری می‌خواهید، به برگه منتورینگ شغلی بروید. یا با مشاور برنامه تان در تماس باشید. شما می توانید بر اعتماد به نفستان اضافه کنید. در واقع ما اینجا هستیم تا به شما کمک کنیم!

اگر از خواندن مقاله بالا لذت بردید، می توانید برای دوستان خود به اشتراک بگذارید.

درباره گُل اِرن

داشتن نمونه کار مرتبط با نیاز بازار کار در کنار آمادگی و اعتماد به نفس کافی (چه در ایران و چه در خارج از کشور) نقش اصلی را در موفقیت شغلی ما، بازی می کند.
گُل اِرن(GoalEarn) با آگاهی کامل از عمق مشکلات و موانعی که سر راه شماست، سیستم منتورینگی را خلق کرده است، تا با طی کردن آن به صورت کاملا بهینه و هدفمند، به اهداف شغلی تان برسید.

Event-subscriber

"*"فیلدهای ضروری را نشان می دهد

© 2023 GoalEarn Mentoring Programs. All Rights Reserved

برنامه های منتورینگ گُل اِرن Earn Goal

مهاجرت شغلی و کاری گلرن راهنمای مهاجرت گلرن
کتابچه راهنمای
مهاجرت شغلی در سال ۲۰۲۳
(برای تازه کارها)
برای دانلود رایگان ایمیلتان را ثبت کنید

"*"فیلدهای ضروری را نشان می دهد

برای دریافت آخرین وبینارها و آفرهای شغلی ایمیل خود را در باکس زیر وارد کنید.

"*"فیلدهای ضروری را نشان می دهد