معرفی
هلدینگ سپنتا فناوران اسپادانا در انجمن شرکت های دانش بنیان استان اصفهان با مشارکت ۵۰ شرکت دانش بنیان ایجاد شد. یکی از اهداف شرکت، فراهم کردن امکان صادرات محصولات و خدمات فنی مهندسی در زمینه فناوری اطلاعات است. این هلدینگ فرصتهای تجاری در خارج از کشور را شناسایی کرده تا به ایجاد ارزش در شرکت های زیر مجموعه خود کمک کند.
در جلسه ای که با آقای سید یاسر معین الدینی، مدیرعامل سپنتا فناوران داشتیم روی ۳ ویژگی مهم برای استخدام نیرو صحبت کردیم. در ادامه خلاصه ای از این جلسه رو آوردیم تا شما هم بیشتر با دغدغه ها و چالش هاشون آشنا بشید.
به عنوان مدیر عامل شرکت سپنتا فناوران اسپادانا، کارجو چه ویژگی هایی باید داشته باشه که باهاش همکاری کنین؟
اولین موضوعی که نظر من رو هنگام مصاحبه جلب میکنه، اینه که کارجو رزومه کاملی نداره.
داخل رزومه ها فقط درباره میزان تحصیلات و سوابق کاری صحبت میشه. کسی نمیاد درباره مهارت هایی که یاد گرفته مثل مهارت های هنری صحبت کنه. یا اگه دوره شاگردی یا کاراموزی گذرونده نمیاد، تو رزومه توضیح بده و این موارد تو گفتگوی شفاهی مشخص میشه. کارجو باید بتونه به صورت مکتوب خودش رو خوب معرفی کنه و هم در مصاحبه شفاهی ارائه خوبی داشته باشه.
گفتین کارجو مدت ۳ ماه رو در سپنتا فناوران بمونه تا تناسب تواناییهاش با ارزش های شرکت ارزیابی بشه. البته کارجو یا شرکت ها ممکنه به خاطر ذهنیت و تجربیاتشون این زمان طولانی رو قبول نکنن. در این مورد نظرتون چیه؟
خیلی از شرکت ها الان به سیستمی رسیدن که بعد مدت درنظر گرفته شده، کارموز برای ادامه همکاری انتخاب بشه. البته اینجا نقش سیستم های جدید منتورینگ و تربیت نیرو خیلی پر رنگ میشه. با توجه به فعالیت هایی که برای توانمند سازی افراد انجام میشه، اونها در مسیر پیشرفت قرار میگیرن. که نهایتا به پیشرفت خودشون و سازمانی که قراره اونجا کار کنن منجر میشه. خیلی خوبه که سیستمی باشه تا توانایی افراد در جهت هدفشون تقویت بشه. با این روش، ریزش نیرو در سازمان ها کمتر میشه و بهترین بازده برای هر دو طرف به دست میاد.
اینکه کارمندها در همه حوزه ها نیاز هست مهارت های عمومی کسب و کار رو داشته باشن یعنی چی؟
از نظر من نیاز هست کارمند در یه مجموعه خصوصی تا حدودی سواد کسب و کار داشته باشه. بتونه برای خودش و سازمان ایجاد ارزش بکنه. برای این هدف باید سعی کنه توانایی هاش رو بالا ببره.
آیا صرفا با مطالعه میشه به این هدف رسید یا مثلا باید دوره ای رو بگذرونه؟
کاراموزی یا به تعبیر من شاگردی کردن مهم تر از مطالعه هست. کاراموزی در کنار افرادی که ذهنشون حول ایجاد و خلق ارزش هست خیلی مهم و اثرگذاره. هر چقدر کارجو بیشتر با این افراد در ارتباط باشه، میتونه سواد کسب و کاری خودش رو تقویت کنه. از طرفی شما برای ایجاد ارزش باید بحث «انجام دادن» رو خیلی بهش توجه کنین. با انجام دادن کاری میتونین کسب و کار رو یاد بگیرین.
افرادی که میخوان وارد حوزه کسب و کار بشن باید تمرکزشون رو بر ارزش ایجاد کردن بذارن. ممکنه نیاز باشه شما با مدرک دکتری کارهایی رو انجام بدین که به تحصیلاتتون نمیخوره. ولی میدونین که دارین مسیر رشدتون رو هموار میکنین. پس افراد با تمرکز بر تفکر ایجاد ارزش، باید مهارت هاشون رو در فضای کسب و کار گسترش بدن. تیم هایی مثل گلرن میتونن زمینه های رشد رو با سیستم منتورشیپی که دارن، برای این افراد فراهم کنن. تا اونها با تقویت مهارت هاشون، باعث رشد خودشون و شرکتی بشن که اونجا قراره کار کنن.
شرکت سپنتا فناوران اسپادان چه برنامه ای برای جذب نیرو کار داره؟
ما شرایط هر کارجو رو بررسی میکنیم و با توجه به شرایط خودمون شاگرد میپذیریم. قطعا این شخص باید هدف گذاری بکنه و انگیزه لازم رو برای کار کردن داشته باشه. یه سری مقدمات هست که افراد کارجو باید بهش توجه کنن. اینکه تفکرشون رو به سمت کسب مهارت ها سوق بدن و خودشون رو از جنبه های مختلف توانمند کنن. افراد فعال در حوزه منابع انسانی میتونن محیط خوبی رو برای تربیت نیروی کار فراهم کنن. میشه تفکرات اشتباه درباره محیط کار مثلا درباره حقوق برداشته بشه و تمرکز بره به سمت یادگیری و کسب انگیزه.
صحبت های پایانیتون رو میشنویم
در حال حاضر موضوع منابع انسانی از مهم ترین موضوعات مورد بحث در تمام دنیا و مخصوصا کشورمون هست. ما در مجموعه شرکت های دانش بنیان و در هلدینگ سپنتا فناوران اسپادانا حتما به مسئله منابع انسانی توجه داریم. همینطور از نهادهایی که برای توانمند سازی نیروی کار فعالیت دارن استقبال میکنیم و حمایتشون میکنیم. ما آمادگی داریم در جهت استفاده از سرمایه های کشور در مسیر درست، با افراد با انگیزه کار کنیم. از شما هم تشکر میکنم که در زمینه تربیت نیرو برای همه کسب و کارها فعالیت میکنین.