برنامه نویسی وب بک اند یکی از پرتقاضاترین مشاغل دنیا است و در چند سال اخیر در ایران هم شاهد افزایش موقعیتهای استخدام برنامه نویس بک اند بودهایم. دلیل آن رشد روز افزون دانش در این حوزه و باز بودن مسیر پیشرفت همیشگی در آن است. و با توجه به پرتقاضا بودن این رشته در ایران، وجود یک بک اند کار بیشتر از قبل در شرکت ها و سازمان ها احساس می شود. از همین رو مشخص شدن شرح شغل و وظایف متخصص یا کارآموز بک اند برای پیش از ورود به این شغل از اهمیت بالایی برخوردار است.
منظور از برنامه نویسی بک اند، تمام عملیاتی است که پشت صحنه وب سایت انجام می شود و کاربر توانایی مشاهده آن را ندارد. به معنایی کدهایی که در بخش بک اند نوشته میشوند، به طور مستقیم با سیستم در ارتباط نیستند، بلکه از طریق سرور به مرورگر کاربرها ارسال میشوند؛ به همین دلیل است که به بک اند، برنامه نویسی سمت سرور یا Server Side نیز گفته میشود.
در ادامه برای آشنایی شما با مسیر شغلی و شرح تبدیل شدن به یک کارشناس و متخصص در این حوزه از مسیر کارآموزی برنامه نویسی بک اند، سعی کرده ایم تا تمام جزئیات و نکات مورد نیاز را به اندازه نیاز برای شما توضیح دهیم.
توسعه دهنده بک اند مسئولیت برنامه نویسی سمت سرور ( server-side ) را بر عهده دارد تا توسعه دهندگان فرانت اند و توسعه دهندگان رابط کاربری نرمافزارهای موبایل از آن برای ایجاد توابع کاربردی و مفید استفاده کنند.
بنابراین یک کارآموز بک اند تا زمان تبدیل شدن به یک متخصص مسیر پر پیج و خمی را پیش رو دارد تا بتواند وظیفه ی ایجاد، نگهداری، آزمایش و اشکال زدایی تمام قسمت های Back-End را بر عهده بگیرد.
در طی مدت کارآموزی بهتر است روی بخش های اصلی این حوزه شغلی نظیر (جاوا اسکریپت، برنامهنویس HTML و CSS، زبان PHP، فریم ورک bootstrap، Laravel ) تمرکز کنید.
اگر سری به وبسایت های استخدامی ایرانی زده باشید اکثر شرکت هایی که از مسیر کارآموزی به دنبال جذب نیرو هستند، انتظارات تقریبا یکسانی از نیروی کار در شغل دارند. که البته گاها به خاطر برخی از انتظارات بیش از حد از یک کارآموز و نداشتن مسیر رشد و آموزشی مشخص، موفق به جذب نیروی دلخواه خود نمی شوند. اما در حالت کلی برخی از توانمندی ها را به عنوان پیش نیاز و برخی دیگر نیز به عنوان امتیاز لحاظ می کنند، که ما کسب تعدادی از آنها را برای ورود به این شغل شدیدا توصیه می کنیم.
مجددا این نکته را یادآوری می کنیم که به عنوان کارآموز بک اند لزوماً نیازی به کسب تمامی مهارت ها فوق ندارید. اما داشتن هرکدام از آنها شانس شما را در رقابت با سایرین برای کسب موقعیت های شغلی متناسب، بالا می برد. در این مورد دقیقتر در ادامه توضیح میدهیم.
ما با بررسی روند جذب نیرو در شرکت ها و همچنین از طریق صحبت با مدیران سازمان ها متوجه شده ایم که تقاضای نیرو برای شغل برنامه نویسی بک اند روز به روز زیاد تر می شود و کسب و کارهای بیشتری در این حوزه اقدام به تیم سازی و جذب متخصص می کنند.
اگر می خواهید یک برنامه نویس بک اند شوید، داشتن حداقل تحصیلات کارشناسی در حوزه علوم کامپیوتر یا IT مزیت محسوب میشود اما این بدین معنا نیست که بدون مدرک، شانس استخدام برنامه نویس بک اند را از دست می دهید.
همانطور که قبل تر اشاره کردیم، مسیر شغلی شما برای ورود به این رشته می تواند از کارآموزی برنامه نویسی بک اند شروع شده تا پس از فراگرفتن مهارت های لازم و کسب حداقل تجربه مورد نیاز بتوانید کم کم تبدیل به یک متخصص برنامه نویس بک اند تبدیل شوید.
در ادامه راه می توانید در برخی از حوزه های پرطرفدار این شغل عمیق تر شوید و با افزایش سطح مهارت خود به متخصص آن حوزه خاص تبدیل شوید.
برنامه نویسی در ایران بصورت های دورکاری(فریلنسری)، استخدام در مراکز دولتی و کار در شرکت های خصوصی می باشد. شما با فعالیت در مراکز دولتی درآمد ثابتی خواهید اشت اما اگر از طریق فریلنسری قصد کسب درآمد داشته باشید، میزان درآمدتان با مهارت شما رابطه مستقیم خواهد داشت. به همین دلیل می توان گفت که حوزه برنامهنویسی بازار کار خوبی در کشور ما دارد مخصوصاً که در خیلی از بخشهای این حوزه در ابتدای مسیر قرار داریم و راه پیشرفت زیادی برای آن وجود دارد.
طبق نظرسنجی ها و بررسی های صورت گرفته شده بعد از کسب تجربه کافی و متخصص شدن در یکی از حوزههای شغلی برنامه نویسی درآمد و حقوق یک برنامه نویس Back End در ماه در ایران از زیر چهار میلیون تومان شروع شده و بیشینه اش به بالای 17 میلیون تومان میرسد. بنابراین شروع کار به احتمال زیاد با درآمد پایه اداره کار(در سال ۱۴۰۰ و در شهر تهران چیزی بین ۳-۴ میلیون تومان) وارد این شغل خواهید شد و در طول سال میتوانید افزایش درآمد را با گرفتن ارتقای شغلی و انجام پروژه های مختلف به سرعت تجربه کنید.
درسراسر دنیا، برنامه نویسی به عنوان یک شغل تخصصی و پردرآمد شناخته می شود که با توجه به میزان مهارت های خود میتوانید در کشورهای مختلف از درآمد مطلوبی برخوردار شوید.
کشورهای سوئیس، اسرائیل، استرالیا، آلمان، سوئد، دانمارک، کانادا، سنگاپور، انگلیس کشورهایی هستند که متقاضی مهاجرت برنامه نویس را پذیرا هستند.
"*"فیلدهای ضروری را نشان می دهد